TEL: 0231 550 112
FAX: 0231 550 123
E-mail: primaria.bucecea@yahoo.com

Noutati

Cupa Mitica Tudose Partea 2

Cupa Mitica Tudose Partea 2

  Evenimentul sportiv  ,,Cupa Mitica Tudose'' organizat de Primaria Bucecea.

Citeste mai mult

Cupa Mitica Tudose Partea 3

Cupa Mitica Tudose Partea 3

 Evenimentul sportiv  ,,Cupa Mitica Tudose'' organizat de Primaria Bucecea.

Citeste mai mult

Obiectiv de activitate

lacetateaneamtului

 Primaria orasului Bucecea, ca institutie publica,are ca obiect de activitate: Dreptul si capacitatea efectiva de a rezolva  si gestiona in nume propriu  si sub responsabilitatea lor o parte importanta a treburilor publice ,in interesul colectivitatii locale pe care o reprezinta. Au initiativa si hotarasc ,cu respectarea legii, (...)

Citeste mai mult

Concurs situatii de urgenta

Concurs situatii de urgenta

                                       In data de 14.06.2012 pe stadionul orasului Dorohoi, judetul Botosani s-a organizat si desfasurat concursul profesional al serviciilor voluntare si private pentru situatii de urgenta. La concurs (...)

Citeste mai mult

Hotarari CL

lacetateaneamtului

 HCL NR.1 DIN 22.01.2018-APROBARE PV  AL CL BUCECEA DIN DATA DE 18.12.2017-21.12.2017 - Click  HCL NR.2 DIN 22.01.2018-APROBAREA PALNULUI DE ACȚIUNI. LUCRĂRI DE INTERES LOCAL LA NIVELUL ORAȘULUI BUCECEA PE ANUL 2018 - Click HCL NR.3 DIN 22.01.2018-APROBARE ORGANIGRAMĂ ȘI STAT DE FUNCȚII - Click HCL NR.4 DIN 22.01.2018-STABILIREA (...)

Citeste mai mult

noutati de la 101 la 109 din 109

informatii recente

ANUNȚUL și documentația aferentă privind închirierea pășunilor (...)

lacetateaneamtului

ANUNȚUL și documentația aferentă privind închirierea pășunilor aflate în proprietatea privată a orașului Bucecea, județul Botoșani

Citeste mai mult

MĂSURI APLICATE PE RAZA UAT BUCECEA PENTRU COMBATEREA INFECTĂRII (...)

lacetateaneamtului

 MĂSURI APLICATE PE RAZA UAT BUCECEA PENTRU COMBATEREA INFECTĂRII CORONAVIRUS

Citeste mai mult

COMUNICAT DE PRESĂ- APIA suspendă primirea cererilor unice (...)

lacetateaneamtului

 COMUNICAT DE PRESĂ-  APIA suspendă primirea cererilor unice de plată

Citeste mai mult

Bine ati venit

Viaţa oamenilor pe teritoriul oraşului Bucecea au existat încă din Epoca Bronzului, aşa cum rezultă din cercetarile din anul 1972, cu prilejul săpăturilor de la Complexul de porci Bucecea, când s-au găsit schelete omeneşti, precum şi două vase de lut, unul mai mare şi altul mai mic, ultimul aflându-se în colecţia Muzeului Judeţean Botoşani.

In cartea Aşezări din Moldova (de la paleolitic şi până în secolul al XVIII-lea), apărută la Bucureşti în anul 1970, autorii N. Zaharia, M. Petrescu Dâmboviţa şi Em. Zaharia citează existenţa la jumătatea distanţei dintre Bucecea şi Leorda a unei necropole feudale cu morminte conţinând monede şi obiecte de podoabă. S-au mai găsit în acelaşi loc schelete, obiecte de podoabă şi 13 monede vechi de argint.

Izvoarele scrise vorbesc despre aşezare încă din secolul al XVI-lea. La 15 aprilie 1569, dată la care este atestată localitatea din punct de vedere istoric, Bogdan Lăpuşneanu, domnul Moldovei, face cunoscut faptul că Ana, fiica vistiernicului Eremia a vândut Agafiei satul Vălceşti, pe Siret. După moartea Agafiei, la data de 23 noiembrie 1577, urmaşii ei vând satul domnului Petru Şchiopul pentru 3000 de zloţi tătărăşti, care la rândul lui dărueşte satul Vălceşti mănăstirii Galata. Din documente, reiese faptul că locuitorii se ocupau cu agricultura, cultivând plante (orz, ovăz, bob), crescând animale (oi, porci, cai), ocupându-se de asemenea şi cu albinăritul. Pe Siret, în satul Vălceşti existau 5 mori. Urmaşii lui Petru Şchiopul vor întări satul Vălceşti mănăstirii Galata. Asemenea documente sunt datate la 5 ianuarie 1600 de Ieremia Movilă, la 16 noiembrie 1607 de Mihail Movilă, 11 mai 1603 de Constantin Movilă. O nouă confirmare a satului Vălceşti mănăstirii Galata o dă domnitorul Ştefan Tomşa, la 20 ianuarie 1612. Domnitorul Moise Movilă va întări mănăstirii Galata acest sat. Primul document în care apare denumirea de Bucecea este cel din 22 februarie 1634, dat la Iaşi de Moise Movilă, în care întărind boierului Ursu Ponici o parte din satul Costineşti, arată că acel sat are “vadu’ de moară la pârâul ce-i zicea Bucecea”. Documentul din 28 iunie 1751, al lui Ananie de Botoşani, este important prin faptul că este primul în care apare numele de Vălceşti şi Bucecea. Se consideră că Bucecea a apărut lângă Vălceşti. În a doua jumătate a secolului al XVIII-lea, locuitorii satului Vălceşti s-au mutat în Bucecea, primul sat dispărând. Cauzele pot fi: revărsarea Siretului care a distrus aşezarea sau ultima expediţie a tătarilor. Strămutarea locuitorilor din Vălceşti în Bucecea duce la dezvoltarea acesteia din urmă, astfel că pe timpul domniei lui Ioan Sturdza este înfăţişat târgul Bucecea în anul 1828 de către Dimitrie Ralet ca îmbunătăţire de moşie.

*sursa wikipedia